Industritë me më së shumti konkurse pune në Kosovë

Industritë me më së shumti konkurse pune në Kosovë

	 	 

Konkurset e punës janë përgjigje për të gjithë ata që janë në kërkim të karrierës. Eksplorimi i mundësive të punës është çdoherë një lëvizje e mirë për njerëzit që duan të bëjnë hapa drejt një karriere të suksesshme. Edhe tregu i punës në Kosovë kërkon profesione të ndryshme.

Prandaj, e rëndësishme për punë-kërkuesit është të përqendrohen tek industritë të cilat kanë me shumë konkurse të punës të hapura, e ku mbase mund ta gjejnë vetën shumë mirë.  Duke u fokusuar në sektorët ku ka më shumë mundësi pune, rriten edhe shancat për punësim.

Për qytetarët e Kosovës, gjatë vitit 2018 janë ofruar një numër i konsiderueshëm i ofertave të punës nga kompani të ndryshme.

Sipas disa të dhënave të grumbulluara nga rrjeti i punësimit KosovaJob, gjatë vitit 2018 industritë kyçe me numër më të madh të shpalljeve të punës janë kryesisht shitje, menaxhment, administratë etj.

Nga konkurset e publikuara në rrjetin më të madh të punësimit KosovaJob, industritë me më shumë konkurse të punës janë si më poshtë:

  • 12%, në shitje
  • 12% në menaxhment
  • 10% në administratë
  • 8% në banka
  • 8% në edukim
  • 6% në informatikë
  • 5% në juridik
  • 5% në telekomunikim
  • 4% në shëndetësi
  • 4% në financa

Përqindje pak më e ulët e konkurseve është hasur në industri të ndryshme si: marketing, hoteleri, mekanikë, ekonomi, gastronomi, ndërtimtari, logjistikë, arkitekturë, shkenca & hulumtim, kontabilitet, arte dhe dizajne, transport, konsulencë, elektronikë, kontabilitet, media, përkthim, sigurim, auditim.

Ndonëse tregu i punës në Kosovë është pak i ndërlikuar dhe ndryshon vazhdimisht, gjetjet tregojnë se konkurset e punës nuk mungojnë.

Pavarësisht kësaj, Agjencia e Statistikave të Kosovës në  Anketën e Fuqisë Punëtore për tremujorin e tretë të vitit 2018 informon se një numër i madh i të rinjve në Kosovë janë krejtësisht të shkëputur nga tregu i punës.  

Vlen të theksohet se fuqia punëtore kryesisht kërkohet në qytetin e Prishtinës. 90% e konkurseve të publikuara edhe gjatë vitit 2018 janë nga kompani, selitë e të cilave janë në Prishtinë. 

Ky artikull është prodhim i KosovaJob – Rrjetit më të madh të punësimit në Kosovë. Për çdo informatë kontakto 045 111 414 apo info@kosovajob.com

Për të parë konkurset më të reja të punës, vizito : www.kosovajob.com

TAGS: KosovaJob, Artikulli i javesVende PuneNjoftime PuneOferta PunePortal PuneLyp PuneVende te lira PuneKerko Pune

KosovaJob is the largest employment network in Kosovo certified by Bureau Veritas with ISO 9001:2015 Quality Management
Follow Us
Copyright © 2019 - KosovaJob LLC
Copyright © 2019 - KosovaJob LLC