Kontakti
Copyright © 2022
KosovaJob LLC
Agrando mbyll raundin e financimit të Serisë-A me 12 milion € investime

Agrando mbyll raundin e financimit të Serisë-A me 12 milion € investime

	 	 

Mynih, 15 qershor 2021: StartUp-i AgTech me qendër në Mynih Agrando ka përfunduar me sukses raundin e tij të financimit të Serisë A me një investim prej 12 milion Euro. StartUp-i mbledh shumën më të lartë ndonjëherë në një raund të Serisë A në agrobiznes në të gjithë Evropën. yabeo Impact AG, fondi i impaktit të investitorit në fazën e hershme yabeo nga Mynihu, kryeson këtë raund. Fondi i Inovacionit Sony dhe Investbridge janë gjithashtu të rinj në bord. Investitorët ekzistues të tillë si VC Fund Fund technology dhe zyra e familjes London JLR Star. Kapitali i freskët i mundëson Agrando-s, e cila është në rrugën e saj për t'u bërë lider i tregut evropian, të investojë në ndërkombëtarizimin dhe zgjerimin, si dhe hulumtim e zhvillim.

Agrando, e themeluar në Mynih më 2017 nga ekipi i fermerit Jonathan Bernwieser, është një platformë e pavarur që lidh të gjithë veprimtarët në tregtinë bujqësore në rajon ndërkombëtarisht. Agrando mbështet fermerët, shitësit me pakicë bujqësore dhe prodhuesit me ndihmën e proceseve të optimizuara teknike të tregtisë, analizave të bazuara në të dhëna dhe këshillave personale specifike të tregtisë në biznesin e përditshëm. Agrando u jep fermave qasje në njohuri të gjera të tregut dhe katalogut më të madh në internet për inputet bujqësore në vendet gjermanofolëse.

CEO dhe themeluesi i Agrando, Jonathan Bernwieser: "Për një zinxhir vlerash të qëndrueshme, ne kemi nevojë për bujqësi të fortë në Evropë." Si fëmiu i një fermeri dhe Shkencëtar Informacionesh Biznesore, ai njeh të dyja nevojat bujqësore dhe mundësitë që qëndrojnë në optimizimin e procesit: "Vetëm nëse fermat kanë qasje në informacionet e rëndësishëme të tregut për ta dhe në çdo kohë, ata mund të marrin vendime të mira biznesi dhe të pozicionojnë fermat e tyre për të ardhmën pavarësisht rritjes së kompleksitetit ".

Agrando lidhë të gjithë pjesëmarrësit e tregut përgjatë zinxhirit të vlerave: Fermat mund të blejnë inpute si fara dhe produkte për mbrojtjen e të korrave - saktësisht të përshtatura për biznesin dhe rajonin e tyre. Shitësit me pakicë dhe prodhuesit e inputeve, përdorin Agrando, si një kanal shtesë shitjesh ose për të hyrë në tregtinë e internetit. E gjithë tregtia bujqësore aktualisht po përballet me transformim dixhital: 10.5 milion ferma në Evropë furnizojnë 510 milion konsumatorë (2016, EU-28, Eurostat). Studimet supozojnë se tregtia bujqësore në internet do të vlejë deri në dhjetë miliardë Euro deri vitin 2025.

Agrando

Saskia Becker, Pjestarë Bordi në yabeo Impact AG, e konfirmon këtë, duke thënë: "Ne duam të formojmë në mënyrë aktive transformimin e bujqësisë dhe Agrando ka saktësisht zgjidhjet e duhura për të ardhmen e bujqësisë. Kompania planifikon të dixhitalizojë tregtinë Evropiane të bujqësisë, dhe të bëjë në veçanti Fermat e përmasave të vogla më efikase. Përveç Komponenteve, ne u bindëm nga arritjet e deritanishme dhe nga pasioni me të cilin Jonathan Bernwieser, së bashku me ekipin e tij, po ndërton dhe administron kompaninë. "

Gen Tsuchikawa, Menaxher Kryesor i Investimeve për Fondin e Inovacionit Sony: “Ne, në Sony Innovation Fund, besojmë në përfitimet e dixhitalizimit të fermës. Agrando u mundëson fermerëve të analizojnë dhe kuptojnë se çfarë u nevojitet në mënyrë që të marrin vendimet më të mira dhe lidh ata me furnizuesit e besuar, duke formuar një rrjet i cili do t'i lejojë pjesëmarrësit të përshtaten më shpejt me mjedisin e ndryshueshëm dhe të kapërcejnë sfidat e ndryshme me të cilat mund të përballen. Ne besojmë se përfitimet për pjesëmarrësit do të vazhdojnë të evoluojnë pasi të mblidhen më shumë të dhëna dhe të merren masa të ndryshme bazuar në të dhënat për të përmirsuar procesin e bujqësisë. "

Agrando si punëdhënës 

Me modelin e biznesit, Agrando plotëson një nevojë të tregut dhe është rritur dinamikisht vite me rradhë: Rreth 1,000 fermerë të rinj regjistrohen në platformë çdo muaj (numri i përgjithshëm i fermerëve të regjistruar: pothuajse 20,000). Ekipi i Agrando është trefishuar për sa i përket personelit që prej themelimit. Në vitin 2020, përfundoi zgjerimi në Austri dhe në pranverën e vitit 2021, kompania filloi në Francë.

Që nga fillimi, Agrando ka qenë një firmë të paktën dygjuhëshe. Me dy lokacionet  Mynih-Gjermani dhe Prishtinë-Kosovë, startup-i ka qenë gjithmonë kompani e larmishme. Duke ditur talentet e ndryshme të një kompanie shumëkombëshe, ata investuan në zhvillimin e zyrave në Mynih ashtu edhe në Prishtinë. Që nga sot, kompania po kërkon talente të reja dhe njerëz që janë të interesuar të formësojnë traditën bujqësore të së nesërmës.

Mbyllja e suksesshme e Financimit të Serisë A lejon një gamë të gjerë investimesh në lidhje me fokusin evropian që kompania kishte që nga fillimi. Duke ditur pikat e forta dhe përparësitë e një zyre shumëgjuhëshe, Agrando po planifikon të vazhdojë të investojë veçanërisht në lokacionin në Kosovë.

Rreth yabeo Impact

Yabeo është një ndërmarrje investimesh dhe këshilluese që investon dhe zhvillon në mënyrë të qëndrueshme kompanitë e teknologjisë që janë në fazën fillestare. Fokusi i investimeve të yabeo Impact është në CleanTech, AgricultureTech, Financa të Qëndrueshme dhe Edukim.

Rreth Sony Innovation Fund

Themeluar në korrik 2016 nga Sony Corporation, Sony Innovation Fund angazhohet me Startup-e pioniere për të ndihmuar në zhvillimin e teknologjive revolucionare dhe nisjen e bizneseve. Përveç investimeve, Sony Innovation Fund bashkëpunon ngushtë me startup-et në të cilat investon, duke i lidhur ato me bizneset e rrjetit Sony dhe rrjetin botëror të partnerëve, duke siguruar udhëzime dhe këshilla dhe duke bashkëpunuar me ta për të ndihmuar në arritjen e suksesit të përbashkët. Mësoni më shumë në: www.sonyinnovationfund.com

Rreth Agrandos

Agrando lidh vendimmarrësit në bujqësi me të gjithë partnerët që u duhen për të menaxhuar fermat e tyre në rajon në mënyrë të qëndrueshme. Startup-i  AgTech nga Mynihu u themelua në 2017, në vitin 2020 u zgjerua edhe në Austri dhe do të hyjë në tregun Francez në vitin 2021.

KosovaJob is the largest employment network in Kosovo certified by Bureau Veritas with ISO 9001:2015 Quality Management