Kontakti
Copyright © 2022
KosovaJob LLC
Pse profesionet në fushën e Informacionit konsiderohen si më të kërkuarat në treg

Pse profesionet në fushën e Informacionit konsiderohen si më të kërkuarat në treg

	 	 

Në një botë që funksionon me teknologji, një shoqëri e cila në tërësi është duke u ndërlidhur çdo ditë e më shumë me teknologjinë dhe zhvillimin e saj edhe kërkesa për profesione të ndryshme në këtë fushën e IT-së dhe Informacionit po rritet.

Pse profesionet në fushën e Informacionit konsiderohen si më të kërkuarat në treg:

Trajnimet dhe Arsimimi: Një ndër benefitet më të mëdha të kësaj fushe përveç anës material është fakti ëe edhe pse njerëzit me diplomë bachelor në shkencat kompjuterike ose në fushat të ngjajshme kanë avantazh në trgun e punës e mira e këtij profesioni është se jo çdo herë keni nevojë për diplomë apo tituj akademik për të gjetur një punë në këtë fushë.

Ndryshe nga një karrierë në fushën mjekësore, e cila shpesh kërkon një dekadë ose më shumë edukim dhe trajnim, ju mund të pajiseni me njohuritë dhe përvojën që ju nevojiten për të filluar një karrierë në IT në vetëm disa vjet. Natyrisht, disa nënfusha janë më kërkuese se të tjerat, dhe mësimi dhe trajnimi i vazhdueshëm shpesh janë të dobishëm në një fushë me zhvillim të shpejtë, por ju nuk duhet të përballeni me shumë pengesa strikte që kufizojnë pikën tuaj të hyrjes.

Përfitimet materiale: Një tjetër avantazh i madh në IT është potenciali i fitimit. Edhe punët e nivelit fillestar në IT janë jetike për rritjen e një organizate dhe ka një mungesë të konsiderueshme të talenteve të IT. Kjo mungesë rrit pagat dhe mëditjet. Do të filloni të fitoni një shumë të respektueshme dhe ndërsa fitoni më shumë përvojë, do të fitoni edhe më shumë.

Kërkesa e madhe  për punësim: Çdo organizatë në botë ka nevojë për anëtarë të stafit të IT-së për diçka, pavarësisht nëse bëhet fjalë për inxhinierinë e produkteve të reja, përmirësimin e sigurisë ose thjesht ndihmën për të menaxhuar pajisjet dhe aplikacionet brenda organizatës. Prandaj, kërkesa për profesionistët e IT-së është e lartë dhe vazhdimisht në rritje. Nëse keni aftësitë e duhura dhe jeni të gatshëm të vazhdoni të rriteni dhe të përmirësoheni, nuk duhet të mbeteni kurrë pa punë.

Fleksibiliteti në karrierë: Le të themi se ju filloni një karrierë në IT, por nuk e shijoni më - ose sepse është bërë monotone ose sepse nuk ofron më potencialin e rritjes që dëshironi. Shumë nga aftësitë tuaja janë të transferueshme dhe siç e trajtuam më lart, ka dhjetëra punë IT për të zgjedhur, kështu që zakonisht është shumë e lehtë të ndryshosh role. Nëse nuk jeni ende të sigurt se çfarë doni të bëni për pjesën tjetër të jetës tuaj, IT mund t'ju ofrojë paqe mendore se do të keni fleksibilitet në të ardhmen.

Qëllimi: Për shumë profesionistë, fusha e IT-së vjen me një sens qëllimi. Në varësi të pozicionit tuaj të saktë, ju mund të krijoni një teknologji të re nga e para, duke ndihmuar të tjerët të arrijnë qëllimet e tyre ose duke shërbyer në vijën e parë të sigurisë së IT-së për një organizatë të madhe.

IT KosovaJob

Disa prej profesioneve më fitimprurëse të kësaj industrie janë:

  • Web Developer
  • Software Engineer
  • Game Developer
  • Database Engineer
  • Business Intellegence Analyst
  • Data Analyst
  • Information Security Analyst

Edhe në KosovaJob konkurset për vende të lira të punës në fushën e Informacionit janë të shumta.

Disa prej kompanive të cilat janë në kërkim të profesionistëve në këtë fushë janë:

RemoteMore https://kosovajob.com/remotemore/javascript-developer-remote

Flex Business Solutions https://kosovajob.com/flex-business-solutions/senior-reactjs-developers

A&O Hostels https://kosovajob.com/ao-hostels/front-end-developer-mfx

Ericsson Nikola Tesla https://kosovajob.com/ericsson-nikola-tesla/senior-java-software-developer-mf-pristina

Të gjitha shpalljet tjera mund t’i gjeni këtu: https://kosovajob.com/?jobPosition=13,274,277,278,23,279,288,290,293,296,311,332,346,355,104,362,363,119,185,219

Këto dhe shumë të tjera ku përveç se në KosovaJob.com

KosovaJob is the largest employment network in Kosovo certified by Bureau Veritas with ISO 9001:2015 Quality Management